31/7 2010 02.44

Tror de va sovdags för väldigt länge sen, men de blev en film i sängen innan och jag kan lova att de va den mest sorgligaste film jag någonsin sett. Jag brukar aldrig böla till filmer men jag har ärligt talat grinat konstant i säkert 30 min. Ne fy den va hemsk och tyvärr någon som är en vardag i allt för många familjer.
Börjar bli ganska trött på att inte få några matchningar, känner att det står still och att jag typ aldrig kommer att komma iväg. Ju längre tid det tar med matchningar och hitta en familj desto mer börjar jag tvivla, fundera och tänka på ifall detta verkligen är någon som ja ska göra, kommer jag att klara av detta, kommer jag att trivas, kommer familjen att tycka om meej och hur kommer allt att bli när man väl kommer hem igen.. Och andra stunden är jag taggad till 10000 och skulle kunna sätta meej på närmaste plan och bara åka. Det är ju detta jag vill göra, men vågar jag. Kommer jag att klara meej utan hemma, utan min älskade mamma i ett helt år?!. Jag måste göra som en person sa till meej för inte så länge sedan. jag måste börja lyssna mer på vad jag vill göra, vad som kan vara bra för meej. Jag ska sluta tänka så mkt, sluta fundera över hur saker kunde ha varit om man gjort de annorlunda. Gör jag inte detta så kommer jag att sitta här hemma sen och fundera över varför jag inte åkte och hur de skulle ha varit ifall jag hade åkt. Hade jag vuxit som människa, kommit hem och ha upplevt en massa saker som jag kommer att bära med meej resten av mitt liv.
Jag vet att det som jag kommer att sakna när jag är borta det kommer att finnas kvar och ta emot meej när jag kommer hem igen. De e dom som ja ska berätta alla mina upplevelser för, visa alla bilder för och ge alla presenter som jag köpt. Jag vet att jag tvivlar för mkt på meej själv och att jag har alldeles för höga krav. En sak som ofta dyker upp i mitt huvud det är kommer jag att klara det med språket?! Det är ett svar som jag kommer att när jag väl kommer dit. Men som sagt när jag har bestämt mej för en sak så gör jag det till 100% och av hela mitt hjärta. Skulle det vara så att jag inte skulle trivas där borta eller att allt skulle gå åt skogen så är det bara att åka hem igen. Jag skulle inte se det som ett misslyckande. Nej jag skulle se det mer som en väg i livet som inte var menad för mej, ett litet snedsteg. Men jag tror att detta kommer att bli en super upplevelse för meej och jag ska göra det. Jag ska klara det!
Så nu har jag skrivit av mej lite och tror att det är dags att sova!
Natti natti<3

26/7 2010

Fick idag mail om att min ansökan till SI hade blivit godkänd så nu är det bara för matchningarna att komma, jag tar emot så många jag bara kan för jag vill verkligen komma iväg snart. Jag vill inte sitta här hemma i Åmål till hösten och vara arbetslös. Ne usch fy och blä, det är inget för meej. Funderar även på hur mkt man kan orka att spara under året i staterna. Vill nämligen ta min reseledar utbildning när jag kommer hem. Men men de e bara att vänta och så. När jag väl är i USA så finns de nog enormt mkt som man vill se och köpa så jag kommer väll att komma hem som fattig. Hahah.
Snart dags för meej att sova, upp tidigt imorgon och åka till Liseberg med familjen. Ska bli skojjigt att komma iväg lite. Skriver mer imorgon när jag kommer hem och då blir de även lite bilder från Liseberg=D

25/7 2010

Idag är det en riktig mys dag, det regnar ute så man får hålla seej inne och kolla på film. Funderar på att baka med Simone sen så att hon får något att göra idag. CC matchningen försvann igår och lika  bra var de för att de va ingen familj som passade meej, men fattar inte varför de håller kvar en så länge när de ändå inte hör av seej. Jag fick matchningen i torsdags och imorse va den borta. Hmm... Längtar tills imorgon, då blir min ansökan på SI förmodligen godkänd ifall de nu inte hittar något att klaga på :P Kan ju alltid hoppas på att de kommer in lite matchningar under veckan nu också så att jag kommer iväg snart. Har spanat in några familjer på SI som jag ska kontakta tänkte jag =D.
Har hört ifrån min syster också som nu befinner sig hos sin familj i Colorado, hon har de verkligen super bra och imorgon är det redan två veckor sedan hon åkte. Gud va tiden går fort.
Heej heej <3

Cultural Care Host Family Match‏

Kan väll inte påstå att de hände allt för mkt igår. Tog det lugnt under hela dagen och gick inte upp förren klockan va 11.30 =) På eftermiddagen tog jag med meej Daniel och Simone till Getebol så att de fick bada, men de blåste alldeles för mkt så vi va bara där i ca 1 timme. När jag kom hem så hade jag får en matchning med CC, helt otroligt det har strått still i 1,5 månad nu. Men men jag såg även att min ansökan men SI hade skickats iväg till London godkännande så hoppas på att gå in imatchning under nästa vecka !
Nu ska jag åka till Karlstad med familjen.
Heej heej  <3

21/7 2010

En liten uppdatering om vad som har hänt under dagen kanske. Jag hade fått ett mail imorse när jag vaknade där det stod att min ansökan skulle bli skickad till London för godkännande så fort de fått in mina papper från Lisa som jag gjorde min intervju med och om London godkänner min ansökan så ligger jag med i matchning sen, så nu borde snart min drömfamilj komma fram tycker jag =D.
Vi har haft väldigt fint väder här idag, varmt och slogit nästan hela dagen inget regna iaf. Tog mej sovmorgon och efter det åkte jag, mamma, Daniel och Simone till Getebol för att bada. Och jag kan nu berätta att jag har tagit mitt första dopp för i år. Vattnet var för en gångs skull inte kallt =D. Blir de lika fint väder imorgon så tar vi nog en sväng till Getebol igen annars blir det nog Karlstad en sväng, ska byta ut Daniel TV och kolla lite affärer.
Nix nu ska ja sova , Natti natii <3

20/7 2010

Igår hade jag min intervju med SI och som tur va så slapp jag åka någonstans, alla mina papper är klara så nu är det bara att vänta på att bli godkänd =D Och jag lovar mig själv att jag inte ska gå med i en organisation till!  3 räcker haha. Hoppas att jag hittar min drömfamilj nu. Idag ska jag enbart ta det lugnt, vi ska åka ut med min lilla syster så att hon ska få bada lite. På söndag kanske de blir en tur ner till Gbg och Liseberg.
Heej heej <3

19/7 2010 Ännu ingen familj & nytt Au pair möte!

Japp jag hade fått mail när jag vaknade förut, men tyvärr så ville turen inte vara på min sida denna gången heller. Men jag ger inte upp. Jag kommer att hitta den perfekta familjen och komma iväg, det är klart att man vill komma iväg så fort som möjlig eftersom man bara går här hemma och inte gör ett skit just nu. Familjen är viktigast så jag låter det ta den tid det tar! Dessutom ska ja på en till Au pair intervju idag, jag är med i TRE olika organisationer haha helt sjukt men de ökar mina chanser att komma iväg. Jag ska gå ut en utav organisationerna eftersom jag tycker att det står till med dem.
Skriver mer efter mötet.
Heej heej <3

19/7 2010 Beslut!

Så nu har jag beslutat mig för att inte fortsätta med Chicago familjen, det är bara att vänta och se vad SD familjen säger blir det inget där så är tillbaka på ruta ett igen hehe så kan de va. Men hoppas såklart på att det blir denna familjen. Nu har jag iaf duschat så det är dags för mig att krypa ner i sängen och kolla på en film innan jag somnar. Och hoppas på att få vakna upp imorgon och ha fått ett mail.
Natti natti <3

18/7 2010

Va roligt att se att det är så många som läser min blogg, hoppas att ni fortsätter med detta. Jag vet att mina inlägg inte är så långa just nu men de kommer bli längre.Nu ligger min sko på 9:e plats och det är över en månad kvar på tävlingen såg jag nyss. Heheh jag fick för meej att den var slut imorgon, men men bara att fortsätta att rösta..
Nu till au pair fronten. Jag har fått ett nytt mail ifrån C familjen, de skrev att de ville prata med meej igen så nu får vi se ifall de ringer mig imorgon. SD familjen pratade jag med igår och de lovade mig ett besked idag så jag hoppas på att jag hinner få det innan jag lägger mig sen.
Trött och förkyld tror jag att ja börjar bli igen, fy fy inte bra..
Kollat på ondskan just nu så får se ifall jag skriver något här innan jag lägger meej sen.
Bjuder på en bild också.
Studenten 2010!
Heej heej <3

Rösta, snart i final!

Tävlingen slutar imorgon och jag är bara några få platser från att komma med i finalen, så snälla gå in och rösta på min sko. Ni kan rösta en gång/dag!
http://nelly.com/designyourshoe/Default.asp?obj=R2HqxSeSmQLVPFqs9tcf8N0gLd5r1SrHHwv4EPLodVAsYoZXXz3S#shoeGallery

17/7 2010

Blev inge klokare efter detta samtal heller. Dom måste prata med den andra tjejen imorgon innan jag kan få svar från dem, så imorgon vet ja hur de vill ha det. Men samtidigt så mailar den andra familjen och undrar vad som händer. Det enda jag kan svara är ju att jag får svar imorgon. Ursch ja känner mej så dum att inte kunna ge denna familjen ett svar. Men får se vad dom säger nu i nästa mail. Kommer inte att kunna sova inatt, vill ha imorgon kväll NU så att jag kan få ett svar, och jag hoppas verkligen att jag har turen på min sida! Jag börjar få lite smått ångest tror jag.. Hehe
Bara att vänta snällt.

Heej heej  <3

17/7 2010

Nu är det inte långt kvar tills familjen ska ringa och jag kan inte sitta still. Det är så enormt jobbigt att bara sitta och vänta på att dom ska ringa, samma sak varje gång. Och så tänker jag ibland att tänk ifall de inte kommer att ringa. Hmmm börjar nästan få lite ångest haha. Jag har iaf förberett med lite frågor som jag vill ställa till familjen.
Hon skulle ringa mellan kl. 9 - 10 sin tid och det betyder alltså mellan 18.00 - 19.00. Är nervös. hehe

Ne nu ska ja sätta meej och vänta på mitt samtal.

Heej heej  <3

17/7 2010

Heej heej  alla!

Igår va det väldigt varmt här igen, men jag klagar inte! Vi åkte ner till badstranden igår med Simone och var där i någon timma. Kollade film och åt pizza på kvällen så det var en riktig mys kväll. Sen så fick jag ett oväntat samtal, familjen i Chicago ringde mig så jag fick prata med både mamman och pappan men jag blev inge klokare utav det ska ni veta. Dom pratade lite och undrade ifall jag hade några frågor, men jag kunde inte komma på några typ. Så vi hade inte så jätte mkt att prata om tycker jag, men dom ville ringa mig igen så vi får se om jag får något samtal imorgon.Ikväll ska iaf SD familjen ringa mig, det ser jag fram emot. Hoppas på att kanske kan komma iväg snart. 

Här kommer en liten bild på Simone =D



Skriver mer ikväll, Heej heej <3


Rösta på min sko! Hehe

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


15/7 2010

Tredje idag haha, men men så är det när tankarna snurrar. Jag kan iaf lugna ner mej ang telefonsamtalet. Mamman har varit på jobba och precis kommit hem så vi bestämde att hon skulle ringa upp lördag kväll (min tid) så nu får jag sitta och vänta till  på lördag.. undrar vad ja ska hitta på hehe ..

Nee nu får det bli sängen för meej, har varit trött hela dagen och lite små sjuk.
Natti Natti <3


15/7 2010

Andra gången för idag som jag skriver och har inte blivit ett dugg klokare sen förut.. Börjar bli mer och mer säker på att jag inte kommer att få något samtal idag eftersom jag ännu inte fått något mail om tid =S Vill ju att hon ska ringa... men men  har inte ringt innan jag lägger mig så får jag skicka iväg ett mail till henne och fråga helt enkelt.
På tal om den andra familjen så vet ja inte hellerr hur ja ska göra, jag har redan gjort mitt beslut om att det inte blir Chicago familjen men ska jag maila dem nu eller ska jag vänta tills dom ringer.. Jag blir galen av alla tankar som far runt i huvudet och bara blir fler och fler.
Mailade även med SD familjens organisation förut och sa att jag kan få en tid på ambasaden om ca 2 veckor om det blir denna familje, så hoppas på ett svar idag =D Skulle vara så skönt att få allt klart. Att bara fylla i visum ansökan, skicka efter körkortet och packa väskan. Vill ha allt det gjort. Längtar så tills den dagen då jag står på flygplatsen, då mitt äventyr ska börja. Spännande.

Men men  jag får sätta meej ner och vänta ett tag till, så får ja se om hon ringer.

Heej heej <3

15/7 2010

Hmm undrar egentligen när jag kommer att komma iväg. Trodde aldrig att de skulle bli så svårt att välja familj, att hitta den perfekta... Men  men det kommer, jag måste bara ha tålamod. Hoppas verkligen att SD familjen ringer mig ikväll och att jag får ett besked om hur de vill göra =D skulle  bli så glad ifall de vill ha mig som deras au pair. Jag skulle sätta meej och fylla i alla papper på en gång hehe....Har även en matchning med en annan familj som jag inte är helt säker på så det kommer troligtvis inte att bli dom heller.
Valet som jag ska göra är viktigt och det handlar faktiskt om mitt jobb/hem och liv under ett helt år. Allt måste fungera. Jag ville gärna inte komma över till USA och upptäcka att den familj som jag valt inte passar mig alls. Det vore hemskt och hoppas verkligen inte att de kommer att hända.
Jag ser fram emot denna resan och jag vet att jag är redo att ta det steget.

Skriver mer ikväll om de har ringt.
Heej heej  <3

14/7 2010

Idag fick jag matchning nummer två med STS en halv svensk familj i Chicago. Stade såg verkligen trevlig ut och familjen verkade också trevlig. Jag ska även prata med San Diego familjen imorgon kväll och det ser jag fram emot. Hoppas att det blir lite mer klart för mej vart jag kanske kommer att hamna, tycker verkligen om den familjen. Familjen i Chicago skulle också ringa mig imorgon. Så nu vet jag iaf vad jag kommer att få göra, sitta och passa på telefonerna här hemma. En har hemnummret och en annan mobilnummret hehe. Får se vem som ringer först. Tycker att det är vikigt att ge familjerna en chans och verkligen prata med dem på rikitgt. Har några frågor till båda familjerna så tror inte att detta kommer att bli något problem inte =D.

Nee nu är jag trött, tror de får bli en film och sängen nu så skriver jag mer imorgon efter mina samtal med familjerna.

Natti natti <3


13/7 2010

Nu är det bestämt att de iaf inte blir något Ohio för min del, familjen valde att gå vidare med den andra tjejen de pratade med. Men jag tycker nog att de e lika bra eftersom jag inte 100% säker på denna familjen. Ska prata med familjen från San Diego på torsdag igen och hoppas på att dom har kommit fram till ett beslut =D.
Har äntligen sovit ikapp de timmar som jag missat de senaste två nätterna. Igår kl. 03.00 körde vi ner min syster Malin till flygplasten så nu befinner hon sig på skolan i NY. Hoppas hon har det super och att jag snart kommer efter.

Heej heej <3

12/7 2010 kl.02.26

Kan inte säga annat än att jag är förbannat trött just nu. Natt till igår sov jag 4 timmar och nu har ja inte sovit alls. Anledning: Jo nu om en liten stund är det dags att bege sig mot bilen och ner till Gbg, Malin ska med sitt plan till USA. Jag är faktiskt väldigt avis på henne att hon åker idag. Men tror nog att jag snart är på G mot staterna. Jag fick ju en matchning i Ohio natt till igår och sedan ringde hon meej två gånger under dagen igår. Familjen verkar vara väldigt trevliga och ärliga =) Lovade henne att jag skulle komma med ett besked idag ifall jag ville bli deras Au pair. Men först ska jag sova en stund i bilen.....


Hör senare idag och då lovar jag att berätta mitt besked för er.
Heej heej  <3

11/7 2010

Känner att jag kommer att skriva här mer än en gång idag. Var ute med mina systrar igår och hade ett litet avskedsparty för henne mkt trevligt måste jag säga! =D När jag kom hem inatt så hade jag precis fått en matchning och jag hade även fått ett mail från mamman i familjen och hon ville ringa till mig idag, så nu har jag nyss svarat på hennes mail och sa att de gick bra att ringa. Känner att jag måste ge alla familjer en chans. Vet inget om stället de bor på men får läsa på lite.

Inatt bär det av ner till GBG med familjen vi ska lämna av Malin på flygplatsen. Hennes äventyr börjar på måndag. Hopps att jag snart kommer efter! Men nu snart ska vi åka ut och bada! Hörs sen!

Heej heej <3

10/7 2010

Hmm har ännu inte fått något svar från familjen i San Diego, dom skulle ha gett besked igår. Så just nu ser de inte så ljust ut, de kanske valde den andra au pairen =/ hoppas verkligen inte det hehe. Tyckte verkligen att de klickade mellan oss och vi kom verkligen bra överens och hade samma åsikter om mycket. Men men jag skickade iväg ett litet mail och frågade så hoppas att jag får ett svar under dagen.

Ja va blir de mer idag då tro. Ta det lugnt , städa lite, lägga in  musik på min nya mp3 så den är klar ifall de blir till att åka snart. Jag får nog hjälpa Malin lite med hennes packning hon åker ju på måndag. VILL OCKSÅ!!! Men fattar inte hur ja ska lyckas få med meej de ska med, kommer säkert att glömma en hel del :P


Skriver mer senare ifall jag fått något besked! Det känns som en avgörande dag idag. Endera befinner jag mig i USA inom en måndag på mitt livs äventyr eller så är jag kvar här hemma i lilla Åmål  och letar fortfarande efter en familj!

Heej heej <3

8/7 2010

Då var det dags att uppdatera lite här igen då. Jag fick ett mail från en familj i San Diego i måndags. Men det visade sig att de va med i en helt annan organisation än mig. Vilken skräll tänkte jag hehe. Men vi mailade lite och kom överens om att mamman i familjen skulle  ringa mig på onsdag kväll. Så kl. 18 igår fick jag ett samtal ifrån USA och kan inte säga mer än att familjen verkar helt underbar och det kändes som om att det verkligen klicka mellan oss. Jag skulle i vilket fall få deras beslut senast på fredag alltså imorgon och hoppas på goda nyheter. Skulle dom tacka ja till mig så får jag göra en super snabb ansökan till deras organisation men mamman skulle hjälpa mig och försöka snabba på allt så att jag kan komma iväg så snabbt det bara går.

Hmm undrar hur mång ggr jag kommer att kolla min mail imorgon kväll.. Hahaha. Nee börjar bli dags för mig att sova tror jag eller i alla fall lägga mig och kolla en film. Har jobbat idag och så har jag lite ont i ryggen =/

Natti natti <3


7/7 2010

Har inte hänt så jätte mkt på au pair fronten det senaste, det blev iaf inget med familj i Texas och tur va väll det kändes inte riktigt som om att det klickade med oss. Cultural Care är nog den segast organisationen som jag varit med om! Imorgon är det en månad sedan jag hade en matchning senast. Men men jag va på intervju för STS i fredags och de gick jätte bra och inatt fick jag ett mail från kontoret i USA där det stod att jag blivit godkänd =D så nu väntar jag på matchningar därifrån! Hippas att det går fortare, vill komma iväg innan september. Det är en familj som ska ringa mig idag dock är de med i fel organisation men tycker ändå att det kan vara bra att prata med dom. I torsdags var var jag med Mailn till ambasaden i Sthlm det gick väldigt snabbt och smidigt, hoppas de går lika snabbt när det väl är min tur.


heej heej <3

1/7 2010

Fy vad jag är dålig på att skriva här då. Men de kommer det att bli ändringar på när jag åkt till staterna, då kommer jag skriva minst en gång om dagen och de kommer att komma upp en massa bilder.  Idag har jag varit med Malin till Sthlm, hon skulle till Amerikanska ambasaden för att fixa sitt visum. De va verkligen inte lätt att hitta till det stället. Vi åkte härifrån Åmål kl. 03.00 inatt och var hemme runt kl.16.00 så nu vet ni vem som är väldigt trött och ska sova snart. =P Denna resa till Sthlm väntar mig en gång till då det är min tur att fixa visum inför min resa till staterna. Det kan bli om två veckor eller några månader...hmmm...Vill inte vänta för länge innan jag kommer iväg, hinner tänka och fundera alldeles för mkt på olika saker. Imorgon kl.11.00 bär det av ner till Gbg, ska på en intervju med STS kl. 14.15 och hoppas verkligen att allt går bra och att jag är klar med allt. Ska passa på att lämna in alla mina papper då medans jag ändå är där, de sa att de skulle maila över alla papper till USA med en gång så att allt ska gå fortare =) Hoppas hoppas.

Nee nu ska jag krypa ner i sängen!!
Natti natti <3

RSS 2.0